Akne (kviser), Aknearr

Alle former for akne og kviser kan behandles!Hva er akne?
Akne er en svært vanlig tilstand som oppstår i puberteten, men enkelte opplever sitt første utbrudd i voksen alder.

Kviser oppstår på grunn av plugging av talgkjertlene (arvelig betinget). Økt talgproduksjon på grunn av økt antall mottakere for mannlig kjønnshormon i talgkjertlene (arvelig betinget).

Nevnte forhold gir hudormer (komedoner) og det er de tette hudormene (white-heads) som er forløpere for aktiv akne.

I alvorlige tilfeller kan kviser føre til permanent arrdannelse.
 

Behandling med laser anbefales kun til personer som ikke har hatt virkning av tradisjonelle medisinske behandlinger med medi-kamenter som foreskrives på resept.
 
 

Behandling med medisinske hudprodukter (på resept av egen lege)
De fleste med akne blir bra ved hjelp av produkter som kan foreskives av egen lege. 

All form for aknebehandling starter med å angripe og forebygge utviklingen av hudormer ved hjelp av kremer som fjerner døde hudceller fra utførselsgangen og åpner talgkjerlene. 

Generelt ser vi at jo bedre virkning jo større bivirkninger har man av produktene. For personer med sensitiv hud som blir rød og irritert av reseptbelagte kremer anbefales ofte glykolsyrepreparat hvor styrken bestemmes avhengig av hudtype og grad av akne.
 
Hos Hudspesialisten føres merkene Exuviance, MdForte og NeoStrata som tilbyr ulike formuleringer og styrker på lotions og kremer med fruktsyrer.

 
Behandling med Fruktsyrer
M.D. Forté selges kun gjennom leger. M.D.=leger, Forté = sterkt, se egen side for beskrivelse av produktene. (Hos hudpleier fås serien MdFormulation som har langt svakere konsentrasjoner av glykolsyre). Glykolsyre i konsentrasjoner over 15% fjerner opphoping av døde hudceller i talgkjertlenes utførselsganger. Bindingene mellom hudcellene løses opp og cellene avstøtes uten synlig avflassing. Behandling med glykolsyre er medisinsk dokumentert for lette til moderate tilfeller av akne. Uansett type akne og type behandling vil man være avhengig av kontinuerlig komedolytisk behandling.
 
 
Exuviance og NeoStrata 
Er to merker som tilbyr hudpleiepreparater som kombinerer glykolsyre med polyhydroxysyre; en syre som er bedre tilpasset personer med sensitiv hud.
 
Fruktsyrer er meget velegnet for kontinuerlig vedlikeholdsbehandling for de personer som får irritative bivirkninger av reseptbelagte produkter. Målet med behandlingen er en sunn hud uten arrdannelse. For å oppnå rask og vedvarende virkning er det viktig å følge rådene nedenfor. Husk at hudlegen kun kan gi deg kunnskap og midler til bekjempelse av akne, men at det er du selv som er ansvarlig for den daglige behandling huden din trenger!
 
For voksenakne og acne rosacea anbefaler vi behandlinger med produkter fra serien DuveMedica.

Valg av produkter avhenger av hudtype, dvs. om huden er fet eller tørr i overflaten, om den er spesielt sensitiv. Dernest vil vi vurdere om det er betente kviser som dominerer eller om problemet i all vesentlighet er hudormer.
 

Laserbehandling
Behandling med pulset fargelaser er vist å gi god virkning ved betente kviser. Hos Hudspesialisten tilbyr vi denne typen av behandling.
 
Arr etter akne må behandles med ulike laser avhengig av type arr,
Husk: Behandling med laser anbefales kun til personer som ikke har hatt virkning av tradisjonelle medisinske behandlinger med medi-kamenter som foreskrives på resept.
 

Eksempler på behandling med pulset fargelaser:
94474-akne-eksempler2.jpg
Før                                           Eter en behandling             Før                                                       Etter to behandlinger


Eksempel på behandling med Fraxel laser:
38083-fraxel_photo4_fraxel_arr.jpg

 


Vil du vite mer eller booke en konsultasjon? Kontakt oss nå.


Meld deg på nyhetsbrevet

Registrer deg og få nyheter og spesialtilbud fra hudspesialisten.
Copyright © Hudspesialisten 2022, All rights reserved