Du er her: Behandlinger > Strekkmerker

Strekkmerker

Strekkmerker er en form for arr i lærhuden som utvikles når huden strekkes under graviditet, vektøkning eller ved bruk av store doser kortison enten som tabletter, sprøyter eller kremer/salver


Hvem får strekkmerker?
Strekkmerker ses hyppigst hos gravide kvinner (90%) og hos ungdom i pubertet (70% av jentene og 40% av guttene). Gravide utvikler strekkmerker på bryst og mage, mens ungdom kan få merkene på innsiden av armer og lår, bryst, over hofter og nedre del av ryggen.

Videre kan vektløftere utvikle strekkmerker pa grunn av rask økning i muskelmasse ledsaget av drag på underhud og lærhud. Bindevevsfibrene i lærhuden sprenges og etterlater søkk i huden. På huden ses til å begynne med blårøde groper, etter hvert endres fargen til bleke linjer eller et hvitt nettverk som vist på bildene under.


Kan strekkmerker behandles?
Ved Hudspesialisten brukes to teknologier til behandling av strekkmerker:

 • Pulset fargelaser som fjerner røde tynne strekkmerker. Lyset varmer opp og fjerner blodkar som medvirker til den røde fargen i merkene, videre vil det dannes nytt bindevev i øvre deler av huden. Behandlingen er meget effektiv ved nyoppståtte strekkmerker.
   
 • eTwo; det nyeste utstyr for synlige resultat uten bivirkninger til en rimelig pris! Med eTwo (som kommer fra den anerkjente leverandøren Candela-Syneron), får du følgende fordeler:
   
  • Behandlingen gir nesten ingen umiddelbare bivirkninger
  • Behandlingen er rask og effektiv og passer alle hudtyper
  • Maskinen leverer trygge, men effektive nivåer av infrarødt lys og bi- polar radiofrekvens som stimulerer de dypere deler av dermis til nydannelse av kollagen (bindevev). Strekkmerkene reduseres dermed i dybden, idet huden blir tykkere fra dypet og opp.
  • Virkningen er en nydannelse av en tykkere lærhud over tid (typisk 3-6 mnd).
  • Med fraksjonert bi-polar radiofrekvens leveres energi til de øvre deler av lærhuden, og resultatet er en god effekt på strekkmerkenes bredde.
  • Behandlingen gir også gode resultater på ujevn pigmentering og arr

 

Før- og etterbilde: 
48276-strekkmerker-foer-og-etter.jpg


Vil du vite mer eller booke en konsultasjon? Kontakt oss nå.


Meld deg på nyhetsbrevet

Registrer deg og få nyheter og spesialtilbud fra hudspesialisten.
Copyright © Hudspesialisten 2022, All rights reserved