Armhulesvette

Overdreven svetteproduksjon i armhulene skyldes overaktivitet i svettekjertlene.


Økt svetting kan komme anfallsvis eller være konstant til stede. Problemer oppstår når det ikke er mulig å hemme svetten med lokale medisinske deodoranter som nevnt under.  


Hvordan behandles armhulesvette?
Behandling med nerveblokkade er meget effektivt.  Et registrert legemiddel som inneholder nerveblokkerende stoff vil i meget fortynnede doser blokkerer nerveimpulser til svettekjertlene og hindre svetteutsondring.

Stoffet virker kun der det blir injisert, og ikke på resten av kroppen. Man kan gjenoppta vanlige aktiviteter umiddelbart etter behandling. Stoffet injiseres med meget tynn nål, og behandlingen er moderat ubehagelig.

Det tar fra 2-3 dager før behandlingen begynner å virke, og opp til 1-2 uker før man får full effekt. Virkningen av en slik injeksjon varer 4-12 måneder, og en må derfor sette nye sprøyter med jevne mellomrom for å vedlikeholde effekten.

 


Komplikasjoner og bivirkninger
Uønskede virkninger ved bruk rapporteres sjelden, til tross for at middelet brukes til behandling på mer enn hundre ulike lidelser i 60 forskjellige land. Den vanligste bivirkning etter behandling er ømhet eller en liten bloduttredelse på stikkstedet.

Før man bestemmer seg for å velge behandlingen skal medisinske deodoranter ha vært forsøkt. Det finnes ulike merker å velge mellom;-Cosmica Roll-on, -Stop 24, -Aluminiumklorid med heksahydrat 25%; i absolutt alkohol. Alle fås kjøpt på apotek uten resept. 

 


Vil du vite mer eller booke en konsultasjon? Kontakt oss nå.


Meld deg på nyhetsbrevet

Få nyheter og spesialtilbud direkte i innboksen.
Copyright © Hudspesialisten 2024, All rights reserved