Sprengte blodkar

Sprengte blodkar og rød hud behandles effektivt med V-beam pulset fargelaser.


V-beam Perfecta regnes som gullstandarden til behandling av synlige blodkar. Dette er samme type laser som blant annet brukes til å fjerne fødselsmerker hos barn. Vår hudlege har doktorgrad på sitt arbeide med behandling av fødselsmerker (Port wine stain), og vi garanterer en trygg og effektiv behandling av:
 

 • Sprengte synlige kar i ansikt
  Behandles meget effektivt med Candela V-beam Perfecta. Huden blir lett rød og hoven i et par dager. Noen av blodkarene forsvinner umiddelbart, men man må påregne 2-3 behandlinger.
   
 • Sprengte synlige kar på nese
  Behandles med  Candela V-beam Perfecta. På større kar på nesen må man påregne 3-4 behandlinger.
   
 • Røde kinn/rød nese og Rosacea
  Behandles med pulset fargelaser. Vær obs på at huden kan bli midlertidig misfarget etter behandling. Fargeforandringen skyldes at karene sprenges. Huden normaliseres etter 4-7 dager

  Rosacea er en svært vanlig hudlidelse som rammer i overkant av 10% av den voksne befolkning. Tilstanden starter ofte med periodisk rød hud i ansiktet, såkalt flushing. Etterhvert kan huden bli permanent rød, og det danner seg små kviselignende forandringer i områder med rød hud. Mer info om Rosacea finner du her.Hvordan virker karlaserbehandling?
Laseren sender ut et intenst lys som absorberes godt i blod. Lysenergien omdannes til varme, og karene varmes opp til ca. 70-80 grader Celsius. Karveggen skades permanent, og blodkarene forsvinner gradvis i løpet av 2-6 uker.

Laserlyset når ikke dypere enn til lærhuden, og det er ingen risiko for å utvikle blodpropp eller andre skader i større kar dypere i huden.

De første par døgn etter behandling er huden rød og hoven. Enkelte opplever lett svie, omtrent som en lett solforbrenning i opp til 12 timer etter behandling.

Første uke etter behandling unngås klorbad og hard fysisk aktivitet. . I ansikt, spesielt ved behandling av hud nært øyet, kan man få en hevelse som varer i 3-5 dager. Huden blir ikke misfarget etter behandling med mindre karene er så små at de må sprenges med korte pulser. Huden vil i så fall bli svart fordi det har lekket kokt blod ut under huden (sml. fargen på kokt blodpølse). Denne misfargingen forsvinner helt i løpet av et par uker.

Er resultatene varige?
Sprengte blodkar i ansikt skyldes en kombinasjon av arvelige forhold og ytre påkjenninger. Typisk er hyppige solforbrenninger, skifte mellom kald vind og varme ("furet værbitt..."). Rosacea er en meget vanlig årsak til rød hud/utsprengte blodkar. Dersom man etter behandling er forsiktig med huden, og beskytter den mot kulde og overdreven soling, øker muligheten for et varig resultat.

Det er dessverre ikke tillatt å vise før og etterbilder.

 


Vil du vite mer eller booke en konsultasjon? Kontakt oss nå.


Meld deg på nyhetsbrevet

Få nyheter og spesialtilbud direkte i innboksen.
Copyright © Hudspesialisten 2023, All rights reserved