Nerveblokkade mot rynker

Når botulinumtoksin sprøytes inn i muskulatur som forårsaker rynker, brytes nerveimpulser til muskulaturen som dermed ”glattes ut”


Behandling med Botox (Botulinumtoksin)Hvilke rynker kan behandles med Botulinumtoksin?
Boltulinumtoksin er best egnet til muskulært fremkalte rynker som

  • ”sintrynker” mellom øyne og
     
  • "bekymringsrynker" i pannen  hos personer som ofte rynker øyenbrynene,  eller har overaktiv pannemuskulatur.

    Vi har fått flere tilbakemeldinger på at Botox fjerner spenningshodepine.
 
Hva er Botulinumtoksin?
Botulinumtoksin er sterilt, vakuumtørket, rent Botulinumtoxin type A som injiseres med en liten engangssprøyte i de små ansiktsmusklene. Dette vil blokkere nerveimpulsene, og forhindre at musklene trekker seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden glatt og uten rynker. Fordi spissen på sprøyten er så tynn, føles stikkene små og ubetydelige, mange beskriver dette som å få myggstikk. 

Behandlingen tar ca 15 min., og man kan gå rett tilbake til daglige gjøremål etterpå. Det tar fra 2-4 dager før behandlingen begynner å virke, og opp til 1-2 uker før man oppnår full effekt
 

Hvor lenge varer effekten av behandlingen?
Behandling med botulinumtoksin er forbigående. I gjennomsnitt varer effekten 3-5 måneder etter første behandling. For å vedlikeholde optimal effekt, bør man gjenta behandlingen 2-3 ganger pr år. Det er gunstig å bruke musklene som er behandlet så mye som mulig den første dagen etter behandling, dette øker absorpsjonen av botulinumtoksin og dermed effekten av behandlingen.


Har behandlingen bivirkninger?
Uønskede bivirkninger etter bruk av botulinumtoksin er svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en lett ømhet eller et lite blåmerke på innstikkstedet. Noen kan få forbigående hodepine et par dager etter behandlingen. I sjeldne tilfeller kan muskelen i øvre øyelokk svekkes i 3-4 uker. Det er hittil ikke rapportert om varige bivirkninger av botulinumtoksin behandling. Man bør ikke gni eller massere det behandlede området, da dette kan medføre at botulinumtoksin sprer seg til nærliggende muskler, som dermed kan inaktiveres for en tid.


Kan alle behandles?
Gravide og ammende skal ikke behandles med botulinumtoksin. Vi behandler ikke personer med myastenia gravis, eller personer som er allergiske overfor humant albumin, salt eller botulinumtoksin.

Vi har dessverre ikke lov til å vise før og etterbilder.

 


 

 


Vil du vite mer eller booke en konsultasjon? Kontakt oss nå.


Meld deg på nyhetsbrevet

Få nyheter og spesialtilbud direkte i innboksen.
Copyright © Hudspesialisten 2024, All rights reserved