Fruktsyre-behandling

Hva er fruktsyrer, hvor kommer de fra og hvordan virker de?


Hva er fruktsyrer?
Alfa og polyhydroxysyrer er en fellesbetegnelse på en stor gruppe fruktsyrer som brukes til hudforbedring. Syrene forekommer normalt i frukter og andre organiske safter. Mange av disse syrene deltar i kroppens eget stoffskifte. Mest brukt som kosmetologisk behandling er glycolic acid og lactic acid.


Hvordan virker fruktsyrer?
Brukt på huden anvendes de i forskjellige konsentrasjoner avhengig av hvilke hudproblemer man ønsker å forbedre.

Fruktsyrene virker inn på det øverste cellelaget i huden (hornlaget), og med de lave konsentrasjonene, sammen med et surt miljø i kremen – slik at sammenhengen mellom cellene i hornlaget svekkes og løses opp, alt etter hvor høy konsentrasjonen er.

Dette fører til en lett avskalling (peeling) av det øverste døde cellelagene i huden, og effekten er en glattere, fastere og friskere hud, som er kosmetisk bedre enn den noe tykkere, matte, hudoverflaten vi blant annet ser ved solskadet hud.

normal hud anvendes lave konsentrasjoner opp til 10-15% for å oppnå mer spenst og glød

hud med kviser anvendes opp til 20% for å fjerne døde hudceller i talgkanalene. 

hud med rynker og pigmenflekker brukes ulike blandinger av glykol- og melkesyre for å øke hudens vanninnhold og peele døde pigentholdige celler fra hudoverflaten

Vi har også egnede kremer for meget tykke hudpartier som ved 'fiskehud'(ichthyose)

 
Heldigvis finnes det råd mot det meste. Våre produkter er dokumentert virksomme, forhandles kun av leger og gir synlig forbedring i løpet av få uker.


Vil du vite mer eller booke en konsultasjon? Kontakt oss nå.


Meld deg på nyhetsbrevet

Få nyheter og spesialtilbud direkte i innboksen.
Copyright © Hudspesialisten 2024, All rights reserved