Arr inkl. brannskader

Keloid og hypertrofiske arr opptrer hyppigst i sår som blir utsatt for høyt strekk på huden under sårtilheling.


Slike arr ses oftest på øvre del av kroppen. Vi ser denne form for arrdannelse også etter dype kviser, eller kviser som klemmes ut. Slike arr skyldes overdreven nydannelse av bindevev. Hypertrofiske arr er langt mer vanlig enn keloid.

Hypertrofiske arr er fortykket arrdanning innenfor grensene til den opprinnelige hudskaden. Keloid er arrdannelse som går utover den opprinnelige grensen for skaden, slik vi kan se det i hud på brystet etter kirurgisk fjerning av for eksempel føflekker. Behandling av arr varierer avhengig av type arr;

  • Keloider og hypertrofiske arr behandles best ved å kombinere injeksjon av kortison, en vevsreduserende medisin, med pulset fargelaser
     
  • Atrofiske arr med vevstap kan behandles enten med Fraxel-laser eller UltrapulseEncore
     
  • Opphøyde arr etter brannskader som ikke svarer tilstrekkelig på behandling med pulset fargelaser kan med fordel behandles med Fraxel-laser.


N.B: Mange aktører tilbyr såkalt fraxel laser hvor det benyttes blant annet CO2-laser med scanner for å fordele laserlyset punktvis. Vi anbefaler at man alltid ber om medisinsk dokumentasjon for at utstyret som brukes er trygt og effektivt før man velger laserklinikk.

 


Vil du vite mer eller booke en konsultasjon? Kontakt oss nå.


Meld deg på nyhetsbrevet

Registrer deg og få nyheter og spesialtilbud fra hudspesialisten.
Copyright © Hudspesialisten 2022, All rights reserved