Pulset fargelaser, Candela V-Beam perfecta og C-Beam

Candela regnes som pionerer innen utviklingen av lasere til behandling av ulike forandringer i huden, og var først ute med den såkalte fargelaseren som brukes på blant annet fødselsmerker.


Candela V-beam Perfecta
Den siste generasjon pulset fargelaser (Bølgelengde 595 nm; Pulslengde; variabel fra 1.5 ms til 40 ms). 
Fordeler: Behandler rød hud uten å gi misfarging i huden slik vi ser det  etter behandling med C-beam.

Ved behandling av fødselsmerker brukes korte pulser som gir blålig misfarging på grunn at svært kort pulsvarighet. De korte pulsene gir en eksplosiv oppvarming av blodkarene  hvilket girlekkasje av kokt blod ut i huden. Fargen bleker gradvis i løpet av 5-10 dager.

Med Candela V-beam behandler vi

Rød nese:
67365-roednese.jpg


Utsprengte blokar på nese:
43050-kar_nese_etter.jpg

 

Røde kinn/ utsprengte kar i ansikt:
96968-kar-ansikt-foer.jpg

 

Solskadet hud på hals:
89454-hals.jpg

 

Utsprengte kar på legger og lår:
21384-leggevener.jpg

 

Candela C-beam laser
Brukes til behandling av:

 • Psoriasis
 • Acne (kviser)
 • Strekkmerker
 • Uren hud med kviser og arr
 • Røde opphøyde arr (keloid)
 • Virusvorter

Candela regnes som pionerer innen utviklingen av lasere til behandling av ulike forandringer i huden, og var først ute med den såkalte fargelaseren som brukes på blant annet fødselsmerker. Denne type laser anvendes ved alle landets hudavdelinger i behandlingen av fødselsmerker hos barn.

   33618-candela-beam.png


Hvordan virker Candela C-beam?
Laseren varmer opp blodkar som gir ulike effekter avhengig av type hudforandring;

 • Virkningen ved virusvorter antas å ha sammenheng med at blodtilførselen til vortene opphører. 
 • Ved acne er virkningsmekanismen delvis ukjent, men mengde acnebakterier reduseres og betennelsen dempes.
 • Ved psoriasis opphører betennelsen i huden når de utvidede blodkarene forsvinner.
 • Ved strekkmerker stimuleres huden til nydannelse av bindevev og merkene trekker seg sammen. Røde merker blekes når de utsprengte blodkarene forsvinner.
 • Ved behandling av røde arr forsvinner først rødfargen, deretter flates arret gradvis ut.

V- og C-Beam laseren er utstyrt med effektiv kjøling av huden under behandling. Svært få opplever behandlingen som smertefull. Litt svie etter behandling er vanlig, omtrent som etter en førstegrads hudforbrenning. Svien går over etter en times tid. 


Er det nødvendig med flere behandlinger?
Ved behandling av blodkar (rød hud) vil antall behandlinger avhenge av hvor dypt forandringene sitter i huden. Vanlig rød hud etter f. eks frostskade blir godt avbleket etter 1-2 behandlinger. Fødselsmerker krever flere behandlinger ( 3-6). Kviser og psoriasis krever 1-3 behandlinger. 


Hvor ofte må behandlingene gjentas?
Ved vår klinikk behandler vi med 4-6 ukers intervall. Det er viktig å ikke utsette ny behandling fordi et lengre intervall gir et dårligere behandlingsresultat. 


Er det noen som ikke kan behandles?
Generelt for alle former for laserbehandling kan man ikke behandles dersom man bruker medisiner som gjør huden overømfindtlig for lys av samme bølgelengde som det aktuelle laserlyset.

Av prinsipp behandler vi ikke gravide. Merk at laserlys av de bølgelengder som brukes ved vår klinikk kun virker i huden, og er på ingen måte skadelig for gravide. Vi vil imidlertid unngå at eventuelle problemer under graviditet blir oppfattet som forårsaket av våre behandlinger.

Personer som har brukt Roaccutan tabletter mot kviser skal ikke behandles med laser før det er gått minst et år etter avsluttet kur. 


Forberedelser før behandling med pulset fargelaser
Du må ikke ta solarium eller utsette huden for naturlig sol de siste 4-8 uker før behandling, fordi brun hud reduserer effekten av behandling og øker risikoen for midlertidig pigmenttap. Pigmenttap etter behandling ses imidlertid kun hos ca. 1 av 100 (1%), forutsatt kyndig vurdering før behandling. 

 

Før og etterbilder C-BEAM
44554-c-beam.jpg


 

Meld deg på nyhetsbrevet

Få nyheter og spesialtilbud direkte i innboksen.
Copyright © Hudspesialisten 2023, All rights reserved