Quantum / VersaPulse Laser

Ved hjelp av ny laserteknologi er det nå mulig å fjerne utsprengte blodkar hvor som helst på kroppen. Små blodkar opp til 2 mm i diameter behandles effektivt med VersaPulse karlaser.


46110-quantum-laser.jpgUtsprengte kar i ansikt før og etter behandling med VersaPulse karlaser. Større blodkar på lår legger kan nå behandles med ”skleroseringslaser". Quantum karlaser fjerner blodkar opp til 5 mm i diameter.

Laseren har høy effekt med integrert kjøling som beskytter huden mot overoppheting. Misfarging ser vi hos opp til 1/3 av alle behandlede. Hudfargen normaliseres innen maks. 6-12 mnd. Tynne kar i ansikt ødelegges etter 1-3 behandlinger. Kar på beina har tykkere vegger og er mer motstandsdyktige mot skade.

Det er vanlig å anslå 3-5 behandlinger avhengig av karenes tykkelse.

 

Hvordan virker karlaserne?
Laserlyset er av en bølgelengde som absorberes godt i blod. Lysenergien omdannes til varme, og karene varmes opp til ca. 70-80 grader Celsius. Karveggen skades permanent, og blodkarene forsvinner gradvis i løpet av 2-6 uker. Laserlyset når ikke dypere enn til lærhuden, og det er ingen risiko for å utvikle blodpropp eller andre skader i større kar dypere i huden.
 

Hvor ofte må behandlingene gjentas?
Ved vår klinikk behandler vi med 6 ukers intervall. Det er viktig å ikke utsette ny behandling fordi et lengre intervall gir et dårligere behandlingsresultat.
 

Er resultatene varige?
Sprengte blodkar i ansikt skyldes en kombinasjon av arvelige forhold og ytre påkjenninger. Typisk er hyppige solforbrenninger, skifte mellom kald vind og varme ("furet værbitt..."). Dersom man etter behandling er forsiktig med huden, og beskytter den mot kulde og overdreven soling, øker muligheten for et varig resultat. På lår og legger forutsetter varig resultat at man ikke har bakenforliggende åresykdom, eksemplevis åreknuter eller blodpropp i lår/leggvener.


Har behandlingen bivirkninger?
De første par døgn etter behandling er huden rød og hoven. Enkelte opplever lett svie, omtrent som en lett solforbrenning i opp til 12 timer etter behandling. Første uke etter behandling unngås klorbad og hard fysisk aktivitet. Sitt med beina høyt ved anledning. I ansikt, spesielt ved behandling av hud nært øyet, kan man få en hevelse som varer i 3-5 dager. Huden blir ikke misfarget etter behandling.


Er det noen som ikke kan behandles?
Generelt for alle former for laserbehandling kan man ikke behandles dersom man bruker medisiner som gjør huden overømfindtlig for lys av samme bølgelengde som det aktuelle laserlyset.

Av prinsipp behandler vi ikke gravide. Merk at laserlys av de bølgelengder som brukes ved vår klinikk kun virker i huden, og er på ingen måte skadelig for gravide. Vi vil imidlertid unngå at eventuelle problemer under graviditet blir oppfattet som forårsaket av våre behandlinger.

Personer som har brukt Roaccutan tabletter mot kviser skal ikke behandles med laser før det er gått minst et år etter avsluttet kur.

 

Forberedelser før behandling

  1. Du må ikke ta solarium eller utsette huden for naturlig sol de siste 4-8 uker før behandling, fordi brun hud reduserer effekten av behandling og øker risikoen for midlertidig pigmenttap. Pigmenttap etter behandling ses imidlertid kun hos ca. 1 av 100 (1%), forutsatt kyndig vurdering før behandling
     
  2. Ikke bruk kvisekremer eller andre hud-irriterende kremer, f. eks peeling/slipe kremer de siste par dager før behandling.

 

Meld deg på nyhetsbrevet

Få nyheter og spesialtilbud direkte i innboksen.
Copyright © Hudspesialisten 2024, All rights reserved