UltraPulse Encore Laser

Den letteste laser-peelen vil gi langt større forbedring av huden enn du kan oppnå med kremprogrammer, og huden ser normal ut kun 4-5 dager etter behandling.


Vi har gleden av å tilby behandling med den aller nyeste CO2 laseren på markedet. På solskadet hud med pigmentflekker og dype rynker er behandling med CO2 laser dokumentert mest effektivt sammenlignet med lettere behandlinger som for eksempel CoolTouch-laser. Behandlingen vil også fjerne solare keratoser (celleforandringer  som hyppig finnes i solskadet hud).


Hvordan virker laseren?
UltraPulse Encore er laget for å oppnå maksimal virkning med minimal sårtilhelingsperiode. Dette oppnås ved hjelp av fraksjonell behandling som fjerner huden punktvis. Vanlige CO2 lasere fjerner all hud fra overflaten og ned i lærhuden etterfulgt av en langvarig periode med sår og rød hud. Active FX gir punktvis oppvarming av huden med broer av frisk hud mellom. De små områdene med ubehandlet hud fører til rask sårheling. Du må likevel regne med noen uker med rød hud.

Med UltraPulse ActiveFX bestemmer du selv graden av forbedring ut fra hensynet til hvor langt sykefravær du kan akseptere. (Merk at på dypere rynker kreves dypere behandling hvilket gir en lengre periode med sår og rød hud).

Den letteste laser-peelen vil gi langt større forbedring av huden enn du kan oppnå med kremprogrammer, og huden ser normal ut kun 4-5 dager etter behandling. Ønsker du å behandle dype rynker eller arr må du fortsatt regne med 10-14 dager før du er tilbake i jobb.


Oppsummering av virkning og bivirkning
Lett behandling gir:

 • God effekt på overfladiske rynker og små ujevnheter (overfladiske arr)
 • God effekt på ujevnheter i hudfarge/pigmentflekker og solare keratoser
 • Kort periode med sår hud (4-5 dager)
 • 1-2 uker med rosa hud (kan dekkes med make-up)
 • Liten risiko for pigmenttap (områder med hvite flekker i huden på grunn av skade på pigmentcellene) 


Forberedelser før behandling

 • Bruk av vitamin-A syre preparat i minst 8 uker før behandling for å øke vanninnhold og bindevev i huden. Merk at vitamin A-syre er reseptpliktig. Kan foreskrives av egen lege eller kjøpes ved vår klinikk i Olav Tryggvasonsgt. 39.
 • Unngå sol siste 4 uker fø behandling
 • Alle skal bruke virushemmende medisin og antibiotikum minst en dag før og 9 dager etter behandling


Er det nødvendig med flere behandlinger?
Med UltraPulse er en behandling tilstrekkelig for å oppnå ønsket resultat. Er behandlingen smertefull?Behandling med CO2 laser kan ikke gjennomføres uten å bedøve huden. Ved lett- overfladisk behandling gis kun lokal bedøvelse. Ved dypere behandling kreves narkose.


Er det noen som ikke kan behandles?
Generelt for alle former for laserbehandling kan man ikke behandles dersom man bruker medisiner som gjør huden overømfindtlig for lys av samme bølgelengde som det aktuelle laserlyset.

 • Gravide og ammende kan ikke behandles.
 • Personer med svært ømfindtlig hud samt hudsykdommer som psoriasis og eksem bør ikke behandles.
 • Personer med tendens til kraftig pigmentering (brun hud etter) ved skrubbsår/lettere forbrenninger bør avstå fra behandling.
 • Personer som har brukt Roaccutan tabletter mot kviser skal ikke behandles med laser før det er gått minst et år etter avsluttet kur.


Er resultatet varig?
Et langvarig resultat krever måtehold i omgang med sol og sigaretter. Generelt vil en sunn livsførsel med omtanke for hudens beste bidra til et godt resultat på lang sikt. Vi anbefaler spesielle hudpleieprodukter for etterbehandling som vil bidra til å vedlikeholde virkningen etter laserbehandling.

HUSK Å BESKYTTE HUDEN MOT SOL DE FØRSTE 3 MÅNEDER ETTER BEHANDLING!
Bruk solfilterkrem anbefalt av hudlege.

Meld deg på nyhetsbrevet

Få nyheter og spesialtilbud direkte i innboksen.
Copyright © Hudspesialisten 2024, All rights reserved